Bundesrapor 22/23 #1

Bundesrapor 22/23 #1


 

Bu sezon zaman yetersizliğinden dolayı haftanın daha çok öne çıkan noktalarını belirli başlıklarla yazacağım.

 

Katar'daki tartışmalı Dünya Kupası sebebiyle birçok lig gibi, Bundesliga da erken start verdi. Lewandowski ve Haaland gibi iki yıldızını kaybetse de onlar kadar potansiyelli isimler de lige katıldı. Schalke ve Bremen gibi iki köklü kulübün lige dönüşüyle daha ateşli taraftarlar da stadyumda yerlerini aldılar. Ligin kulübedeki yenileri ise Maaßen, Breitenreiter ve aslında çok da yeni sayılmayan Sandro Schwarz, Niko Kovac ve Edin Terzic oldular.

 

Haftanın Maçı

Henüz ilk maçla ligin geçen sezon olduğu gibi bolca gole sahne olacağı şimdiden belli oldu ama kimse Avrupa Ligi Şampiyonu Frankfurt'un, Bayern karşısında bu denli dağılacağını öngöremezdi.  Kadro takviyeleri ile daha da umut veren Glasner'in ekibi sezon açılışında taraftarı utançla evine yolladı. Defansta bolca verilen boşlukları Lewandowski ve orijinal 9 numarasız ilk maçında Nagelsmann, Gnabry, Sane ve lige katılan yıldız Mane ile çok iyi değerlendirdi. Onlara ek olarak daha ofansif bir rolde olan Musiala da bir diğer tehdit oldugunu attığı 2 golle gösterdi ve 10 sezonluk sampiyonluk serisinin kolay kolay durdurulamayacağı yönünde güçlü sinyaller verdiler. Belki ilk maçlarında Augsburg veya Bochum gibi bir takıma bu skoru bulsalar bunun bir illüzyon olma ihtimali konuşabilirdi ama henüz ilk maçta Avrupa Ligi Şampiyonu apoletli Frankfurt'u bu denli büyük bir farkla geçmeleri, diğer takımların bu sezonki umutlarını da dağıtmış oldu.

 

Haftanın Takımları

Bir önceki baslıkta bahsettiğim üzre, Bayern anomalisi ilk haftadan kendini gösterdi. Ekibe katlan Hollandalı takviyelerin performansı merak konusu olsa da, kazanmak Bayern'in kültüründe var. Dolayısıyla bu kategoriye, Nico Schlotterbeck’i kaybetseler de Ginter, Doan, Gregoritsch ve Kyereh ile kadroyu derinleştiren Freiburg 3 yeni transferin gol bulduğu maçta Augsburg’u geçerek öne çıkan takımlardan oldu. Geçen sezon birçok sıkıntı yaşayan Baumgartner ve Köln ilk maçta evlerinde Schalke’yi farklı geçtiler ve genç ekip ilk maçında göz doldurdu. Yazın Salih Özcan’ı Dortmund’a kaybeden Köln, Haller’in sakatlığı sonrası muhtemelen Modeste’i de Dortmund’a verecek. Sezona Berlin derbisini kazanarak giren Union da her ne kadar Hertha geçen sezon kıl payı ligde kalsa da, Fischer’in gelişi ile başlayan serüvenlerinin tesadüf olmadığını bu sezon da kanıtlayacak gibiler.  Farke’nin Gladbach’ı da geçen sezona çok iyi bir görüntü vererek Stuttgart gibi geçen sezondan farklı bir imaj çizip ilk maçlarını kazandılar.

 

Haftanın Golü

Hoffenheim karşısında Rami Bensebaini 42. dakikada köse vurusundan gelen topu rövaşata ile ağlarla buluşturdu. 

https://youtu.be/JErDifrj540?t=48

Haftanın Oyuncusu

Geldiği ilk gün takıma uyum sağlayan ve sonra milli takım tercihini de Almanya'dan yana kullanan Jamal Musiala attığı goller ve orta sahadaki cabasıyla gelecekte üzerinde daha çok durulması gereken bir isim olacak. Messi-Ronaldo çekişmesi sonrası aday Mbappe-Haaland diye konuşulsa da Musiala daha ofansif bir rolde jenerasyonunun en ikonik oyuncularından birisi olabilir.


 

Haftanın Genç Oyuncusu

Musiala da pek yaslı sayılmaz ama bir başka ismin performansını daha öne çıkarmak gerek. Kübler'in sakatlığı ile sağ bekte görev alan Fransiz Kilian Sildilla, Streich'in ona güvenini boşa çıkarmadı. Kanadını iyi savunup kritik müdahaleler yapan genç oyuncu aynı zamanda bir de asist yaparak bu sezon akademiden çıkıp kendini gösteren Freiburg oyuncusu olmaya aday. 

Haftanin Olayı

Köln - Schalke maçında VAR kararları sebebiyle basket maçlarını andırdı ve sahadaki hakemden çok VAR odasındaki hakemler neredeyse kritik kararları verdi. Bu maçın hemen sonrasında Dortmund deplasmanının son saniyelerinde B. Leverkusen kalecisi Hradecky ceza sahası dışında topu kontrol edip kırmızı kart görünce kaleye Tapsoba geçmek zorunda kaldı. Bu müdahale üzerine Dortmund bir de frikik kazandı. Reus'un dışarı giden şutu ile Seoane bir şok daha yaşamadan maçı bitirmiş oldu.


Haftanın Bekleneni Veremeyenleri

Dortmund ve Nico Schlotterbeck yazın beklentileri fazlasıyla yükseltti ancak ilk hafta pek renk veremediler. Leverkusen her ne kadar zor bir başlangıç olsa da daha fazlasını yapabilirlerdi. Ayrıca Wolfsburg ve süper kupada Bayern karşısında dağılan Tedesco’nun Leipzig’i lige 1 puanla başladılar. Kadro kaliteleri gereği bu iki takımdan da beklenti daha büyük ki son anda Leipzig, ligin parlayan sol kanat beki David Raum’u da kadrolarına kattılar.


Yorumlar